Skip to main content

Termékek

 


Iratkozzon fel hírlevelünke

KnitPro rendszerek

Néhány szóban a különböző felhasználási területekről, és tippek az alkalmazáshoz

Egyenes kötőtű

A hagyományos, 30-35 cm hosszúságú egyenes kötőtű nagyszüleink kedvenc eszköze volt. Európában ma már inkább a körkötőtű terjedt el, ám a világ többi részén még mindig az egyenesből vásárolnak legtöbbet.

Tipp: az egyenes kötőtűvel való munka korlátait a tű hosszúsága jelenti. További kellemetlenség, hogy a már elkészült kötés súlya a tűre nehezedik. Ha egyenes kötőtűvel szeretnél dolgozni, és a fenti problémákat is el szeretnéd kerülni, válassz egy pár cserélhető kábeles körkötőtűt, és hozzá két kábelt. A kábeleket a tűvégekbe csavarjuk, a másik végére pedig a kábelekhez mellékelt stoppert rögzítjük. Így már kész is van 2db egyenes tű, melyek bármilyen hosszúak lehetnek, hiszen akár 150cm kábelt is rögzíthetsz hozzájuk. Az elkészült kötés súlya nem a tűre terhelődik, hanem a kábelre.

Fix kábeles körkötőtű

Európában ez a legelterjedtebb eszköz. Kínálatunkban a legelterjedtebb, 80cm hosszúságú fix tűket találod, illetve néhány esetben kínálunk ennél hosszabb, vagy rövidebb változatot is. Az eszköz minőségét a tűvégek anyagán, kidolgozásán kívül a kábel tulajdonságai határozzák meg. Ennek hajlékonynak, de csavarodásra kevésbé hajlamosnak kell lennie. A KnitPro eszközök éppen erről, a csavarodásmentes kábelekről híresek.

Tipp: a fix kábeles körkötőtű hátránya a fix hosszúság, márpedig a különböző méretű projektekhez különböző hosszúságú körkötőtű kell. Idővel az embernek lesz egy ládára való körkötőtűje, csak pont olyan nem, amilyen éppen kellene. További hátrány, hogy ha a kábel megsérül, megtörik, ki kell dobni az egészet, nem tudjuk megmenteni az esetlegesen drága anyagból készült tűvégeket sem. A cserélhető kábeles körkötőtű esetében ugyanazon tűvégekhez különböző (40-150cm) hosszúságú kábeleket csatlakoztathatunk, sőt, ezeket toldhatjuk is. Tehát, mondjuk egy takaró készítésénél akár 3 méter hosszúságú körkötőtűvel is dolgozhatunk. További előny, hogy ha a kábel megsérül, nincs más dolgunk, mint új kábelt vásárolni, az értékes tűvégek megmaradnak. A cserélhető kábeles körkötőtű az egyenes kötőtű kiváltására is alkalmas, ha mindkét tű végébe rögzítünk egy-egy kábelt, a végükön stopperrel. Így bármilyen hosszúságú egyenes tű készíthető.

Cserélhető kábeles körkötőtű

A Knit Pro cserélhető kábeles körkötőtűi méltán a legnépszerűbb termékeink közé tartoznak. A csavarodásmentes kábelek 40, 50, 60, 80, 100, 120 és 150cm hosszúságban rendelhetők, minden KnitPro tűhöz kompatibilisek, és egymással toldhatók. Így bármilyen hosszúságú körkötőtű kialakítható. A mellékelt kulcsok segítségével jól meg lehet szorítani a menetet, így a kábel biztosan nem csavarodik ki a tűvégből.

Tipp: Ha már van KnitPro kábeled, elég csupán tűvégeket rendelned, hiszen minden KnitPro kábel minden KnitPro tűvéggel kompatibilis, legyen az fém, fa, bambusz, vagy éppen karbonszálas. Ha több tűméretet is szeretnél rendelni, érdemes megnézned kötőtű szettjeinket is, hiszen szettben olcsóbban juthatsz hozzá a leginkább használt méretsorozathoz. Exkluzív csomagolású szettjeink pedig a legszebb ajándékot jelenthetik a kötés-horgolás szerelmeseinek.

Afgán / Tuniszi horgolótű

A KnitPro egyedülálló innovációja. A hagyományos horgolótű végén kábelcsatlakozást alakítottak ki. Tehát normál horgolótűként is használhatod, de ha tuniszi horgolást szeretnél készíteni, csak becsavarod a kábelt a tűbe, a kábel másik végére pedig felcsavarod a stoppert, és már kész is.