Skip to main content

Termékek

 


Iratkozzon fel hírlevelünke

2022 nyári aktualitások

Megjött a jó idő, ezzel együtt elindult a nyári fonalszezon is. A kreatív fonalak mellett ilyenkor megélénkül a kereslet a természetes alapanyagú, kellemes viselési komfortot nyújtó fonalak iránt. Ebben a bejegyzésben segítünk eligazodni a kreatív-, és nyári fonalak kínálatában.

A nyári fonalaknál alapvető követelmény a jó viselési komfort. Közvetlenül a bőrünkön viselhető holmikat készítünk, amelyeknél fontos a megfelelő hőháztartás, és nedvszívó képesség. Fenti okok miatt a műszálas, és a gyapjú alapanyagokat el kell felejteni, ám ezeken kívül is rengeteg opció áll a rendelkezésünkre.

Mercerizált pamutfonalak: fényes, strapabíró fonalak, amelyekből horgolással készíthetjük el a legcsodálatosabb, egyedi holmikat. A felhasznált alapanyagok miatt azonban jelentős eltérés mutatkozik az egyes fonalmárkák között.

SMC Catania: a legelterjedtebb, átlagos minőségű fonal, melyet az általánosan használt „upland” gyapotból készítenek. Megfizethető ára, rengeteg színe, és ismertsége miatt megkerülhetetlen a piacon. Amigurumihoz ideális, ám felsőruházat készítésére nem a legjobb választás.

ISPE Luxor: GIZA 83 típusú egyiptomi pamutból készül, amely a minőségi skálán a felső 5%-ban szerepel. A Luxor fonal sokkal szebb fényű, és kellemesebb tapintású, mint a Catania, a belőle készített holmik éppen ezért szebbek, tartósabbak, és kellemesebb viselési komfortot nyújtanak. Az árkülönbség nem jelentős a Cataniához képest, és ez a kis ráfordítás az elkészült ruhadarabokban busásan megtérül.

Toscano Ritorto: MAKO egyiptomi gyapotból készülő fonal, amely szintén a csúcsminőséget képviseli. A padovai gyár legnépszerűbb fonalából csodálatos csipkemintákat, horgolt felsőket készíthetsz. Amellett, hogy rengeteg terítőt, függönyt, miegymást horgolnak ebből a fonalból, felsőruházat készítésére is kifejezetten ajánlott, mert nagyon kellemes viseletet nyújt, ráadásul tartós, nyüstölhető is.

ISPE Gemma: vékony horgolófonal, amely szintén a legjobb minőségű egyiptomi pamutból készült, ráadásul anti-pilling kezelést is kapott. A legfinomabb, leheletkönnyű holmikat készítheted belőle.

Mercerizálatlan pamutfonalak: anyaguk rendkívül puha, selymes tapintású, mivel ezek csak a legjobb minőségű gyapotból készülhetnek. Itt nincs kompromisszum, csakis a válogatott, csúcskategóriás alapanyag jöhet szóba, ezért a következő néhány termék a világpiac élvonalát képviseli:

A Borgo de Pazzi Giza és Giza Piú fonalak a Nílus-deltában termesztett „Giza 86” kódjelű gyapotból készülnek, melyet egyedülállóan kézzel takarítanak be, és válogatnak, ezáltal óvva a különleges minőségű gyapotszálakat a sérüléstől. Ez az alapanyag tette híressé az egyiptomi pamutot. Összetéveszthetetlen tapintásáról, fényéről, és viselési komfortjáról azonnal megismerhető.

A Pima fonalcsalád alapanyaga a Föld másik oldaláról, Peruból érkezik. A felhasznált gyapot minősége megegyezik a „Giza 86” gyapotéval, így a fonal fénye, melegsége, tapintása teljesen hasonló. A Pima fonalakat Firenzében, kézzel festik, ezáltal az elképzelhető legexkluzívabb fonalcsaládot hozva létre.

A Flambé 3 egy enyhén változó vastagságú, matt színű, pihe-puha pamutfonal. A népszerű multicolor színkompozíciók mellett már egyszínű változatai is megjelentek.

Egyéb, természetes alapanyagú fonalak

Laines du Nord Organic Cotton: vegyszermentes, organikus termesztésből származó alapanyagból készül, melyhez a feldolgozás, festés során sem használnak semmilyen egészségre káros anyagot. Selymes tapintású, exkluzív minőségű fonal. Még csak néhány színben kapható, de a paletta folyamatosan bővülni fog.

Laines du Nord Baby Soft: organikus pamutból, és szójából készülő, csodálatosan könnyű, puha, és fényes fonal, melyet kifejezetten kisbabák számára fejlesztettek ki. Annyira jó anyaga van, hogy a felnőttek is rákívánkoztak, ezért a gyár kibővítette a színválasztékot, így ma már nem csak a babákhoz illő pasztell színekben, hanem az aktuális év divatos színeiben is elérhető.

Borgo de Pazzi Hannah: erről az eucalyptus fonalról már sokat írtam. A linkre kattintva részletes tájékoztatást találhatsz róla. Nem is akarom tovább ragozni, még mindig ez a csúcs, egyszerűen a legjobb, és kész.