Skip to main content

Termékek

 


Iratkozzon fel hírlevelünke

Addi termékek bemutatása - új szállítmány!

Ebben a bejegyzésben az Addi prémium kötő- és horgolótűit mutatjuk be, köztük nemegy olyan terméket, amelyet Magyarországon csak nálunk találsz meg.

Az Addi ma már az egész világon ismert luxusmárka, pedig még mindig csak egy pici, családi vállalkozás. 1829 óta gyártják a kötő- és horgolótűket a jól ismert német precizitással, és ők azon kevés vállalat egyike, akik nem költöztették Kínába a termelést, hanem ugyanott folytatják, ahol 6 generációval ezelőtt herr Peter Heinrich Selter elkezdte. Mivel prémium termékeket gyártanak, számukra sokkal fontosabb a minőség, mint a költségek csökkentése, és ez a filozófia tükröződik a termékpalettájukon is. Ugyanúgy, mint a Knit Pro esetében, náluk is vannak fix, és cserélhető kábeles körkötőtűk, nyeles, és nyél nélküli horgolótűk, és számtalan más ingyombingyom, ami a kézimunkához esetleg szükséges lehet. A Knit Pro-hoz képest a tűk alakja, és anyaga jelenti a különbséget. Az Addi tűk kicsit tompábbak, lekerekítettebb a hegyük, és megtalálhatók közöttük olyan alapanyagból készült termékek, mint a bronz, vagy az olajfa.

Addi Basic: tükörfényes, galvanizált bronz körkötőtűk. Ez a legismertebb Addi termékcsalád. Megtalálod fix 80 centis, és cserélhető kábeles kivitelben is.

Addi Lace: ez ugyanaz a tükörfényes bronz tű, mint a Basic, csak hegyesebb. Csipkekötéshez, vékony fonalakhoz ideális. Találsz a webáruházban fix 80 centis kötőtűt, illetve cserélhető kábelesből kétfélét: rövidet, és normál hosszúságút.

Crasy Trio: az Addi innovációja a zoknikötésben. A Crasy Trio zoknitűk a közepükön hajlékonyak, ezért nem kell belőlük 5 db, elég a három. A Crasy Trio néhány évvel ezelőtt mutatkozott be, és azóta is töretlenül népszerű. Az utóbbi időben számtalan változata jelent meg többféle alapanyagból, és méretben, de mi egyelőre csak a hagyományos, 21 centis bronz változatot tartjuk belőle, mivel ez a legjobban használható.

Addi Olive: legalább 150 éves, már nem termő olajfából készülő termékek. Van belőle horgolótű, fix 80 centis körkötőtű, és cserélhető kábeles kötőtű egyaránt. Annyi mindenre rámondják, hogy luxus, illetve prémium, hogy az ember már nem is igazán tudja, mit gondoljon, de hidd el, ez tényleg az. Ilyen fogása nincs semminek, a fonal úgy siklik rajta, ahogy kell, szóval öröm vele dolgozni. Kifizetni már nem akkora boldogság, még az a szerencse, hogy csak egyszer kell, mert az olajfa nem görbül, és elég nehezen törik. Én már évek óta használok egy 3mm Olive fix kábelest, és meg sem látszik rajta.

Horgolótűk: ugyanúgy, mint a Knit Pro márka esetében, a kis méretek itt is acélból, a nagyobbak pedig alumíniumból készülnek. Az ergonomikus Addi Swing és Swing Maxi fogkefére emlékeztető nyele eléggé megosztja a felhasználókat. Van, aki csak ezzel akar horgolni, és van, aki egyáltalán nem tud vele bánni. Középút nem nagyon van. A két változat között a horgolótű nyakának hossza a különbség. A legtöbben a Swing Maxit szeretik. A hagyományos, kerek nyelű horgolótűk (acélból itt, alumíniumból pedig itt) is megtalálhatók a kínálatban, ugyanúgy, ahogy a nyél nélküli acél, a nyél nélküli alu, és a kétvégű horgolótű. Ahogy már említettem, az igazi prémium termék olivafa nyéllel rendelkezik, utolérhetetlen luxust biztosítva.

A cserélhető kábeles kötőtűkhöz errefelé találod a kábeleket, kábelszetteket, csatlakozót.

Most kaptuk meg az új Addi szállítmányt, szóval a webáruházban található termékek raktáron vannak, azonnal szállítjuk őket. Amennyiben mégis inkább a Knit Pro prémium termékcsaládjára, a Mindful kollekcióra vágysz, úgy még egy kicsit várnod kell: már elindult a szállítmány, de a vámkezelési procedúra miatt valószínű, hogy csak jövő hét elején kerülnek raktárra.