Skip to main content

Termékek

 


Iratkozzon fel hírlevelünke

2021 tavaszi trendek, újdonságok

A kemény fagyok megszűntével a kényelmesebb, vékonyabb holmiké lesz a főszerep, mindamellett tavasszal komoly hőmérséklet-változások léphetnek fel, akár néhány órán belül is megváltozhat az időjárás. Jellemzően esős, párás környezetre kell készülni, ahol fontos szerepe van ruházatunk minőségének. A textilipari fejlesztések az utóbbi években a viselési komfortot helyezték előtérbe, a vásárlók pedig előnyben részesítik a finom, természetes alapanyagból készült fonalakat.

Jelen írásunkban a 2021 évi legújabb trendeknek megfelelő tavaszi (és őszi) fonalakból mutatunk be néhányat

Mercerized Wool: a Laines du Nord legújabb fejlesztése. Különlegesen finom, 19,5 mikronos gyapjúból készülő fonal, amelyet mercerizálási eljárásnak vetnek alá. Ennek következtében a fonal csillogóan fényes, és sima lesz, egyáltalán nem szúr, még közvetlenül a bőrön viselve sem. Elképesztő tartósság jellemzi. Nyugodtan bedobhatod a mosógépbe 40 fokra, és utána még ki is vasalhatod, semmi baja sem lesz. Nagyon könnyen siklik a tűn, csodálatos, egyenletes kötésképet ad, és a legszebb földszínekben pompázik. Pár éve ilyet még a mesében sem hallottunk, most pedig itt van a polcon.

Spring Wool: organikus pamut, és gyapjú keverékéből álló, légiesen könnyű fonal, amely a legkiválóbb viselési komfortot nyújtja. Luxus kategóriás alapanyagok, kelet-európai pénztárcához való áron. Az idei trendeknek megfelelő, csak az olasz fonalakra jellemző színvilág, könnyű kezelhetőség jellemzi. mindennapi használatra is alkalmas pulcsikat, kardigánt is köthetsz belőle, hiszen ez is mosható gépben, bírja a kiképzést.

Poema, és Poema Tweed: a legfinomabb, organikus, szabad tartásból származó gyapjúból készülő, hosszan színátmenetes fonal. Egy gombolyag 15 deka és 600 méter, így bőven elegendő egy nagy kendőhöz, kettőből pedig kijön egy pulcsi. Alkalmi, egyedi kiegészítőkhöz, felsőruházathoz való, luxus minőségű termék.

A Four Seasons még a Flambénál is puhább, és melegebb. Nem tudom mihez hasonlítani, önálló kategóriát képez, teljesen új élmény a kötés, és az elkészült holmi viselése is. Alapanyaga a Nílus-deltában termesztett Mako egyiptomi gyapot. Nagyon jó érzés megfogni, megölelgetni ezt a fonalat, és a belőle készített felsőruházat olyan légiesen könnyű, hogy ha feldobod, nem akar leesni.

Az Organic Cotton, mint a neve is mutatja, tiszta organikus pamutból készül, mégpedig a legpuhább, prémium fajtából. Kiválóan alkalmas elsősorban nyári csodák, top, kardigán, kendő, stóla, babarékli, vagy akár a háztartásban használatos dolgok: edényfogó, konyharuha, rusztikus dekoráció, vagy cekker készítésére. Motringos kiszerelésű, de kérésre ingyenesen feltekerjük, ugyanúgy, mint bármely más motringos fonalat.

A Baby Soft nem csak babaholmihoz való: a csodálatosan fényes, és sima, organikus pamutból, és szójából készülő fonal felnőttek számára is a legkényelmesebb viseletet nyújtja. Mindenféle tanúsítvánnyal rendelkezik (ÖKO-TEX, GOTS, stb.), akárcsak a többi, itt felsorolt fonalunk.

Hannah: megújult színválasztékkal jelentkezik a Borgo de Pazzi, ennek megfelelően a Hannah választéka is bővült. Az eucalyptusból készülő, nanotechnológiás fonal tulajdonságai megegyeznek a tiszta selyemével, vagy annál jobbak. Az ára viszont egész más. Babaholmi, kendő, pulcsi, takaró, és ezer más dolog készült már belőle, és minden vásárlónk csak a legjobbakat mondta róla. Ha kell, akkor meleg, de soha sem túl meleg. Hypoallergén, tökéletesen sima, és fényes. A hőháztartása, és nedvszívó képessége még a selyeménél is jobb. Mindennapi használatra alkalmas, mosható, vasalható, nyüstölhető, nagyon tartós fonal.

Giza, és Giza Piú: a legfinomabb, kézzel szedett egyiptomi gyapotból készülő fonalat ne hasonlítsd össze a hagyományos pamutfonalakkal. Ég és föld. Ebből nyugodtan köthetsz pulcsit, nem lesz kemény, sem nehéz. Nem csak a laza horgolású felsőkben gondolkodhatsz, gyakorlatilag bármilyen technikával, kötés- vagy horgolás mintával dolgozhatsz. Az elkészült holmi ugyanolyan könnyű lesz, mintha gyapjú- vagy akril fonalból készítenéd. Az ára sem vészes, mivel jóval kevesebb kell belőle, mint a hagyományos pamutfonalakból. Számtalan próba, és vásárlói vélemény birtokában kijelenthetem, hogy a Gizából készült pulcsi nagyjából annyiba kerül, mintha Cataniából készítetted volna, csak a viselési komfortja egész más. Az idei szezonra számtalan új, divatos színnel készül a firenzei manufaktúra.

Flambé, és Flambé 3: a Gizával ellentétben a Flambé család nem fényes, hanem matt, és pasztell színekben készül. Kissé bolyhos, igazi puha, meleg fonal, ha kézbe veszed, el sem hiszed, hogy pamutból van. Változó vastagságú sodrása különleges kötésképet ad (a Flambé jobban, a Flambé 3 kevésbé változik). Elsősorban kendők, és felsőruházat készítésére ajánlott. Nagyon kiadós, az elkészült holmi könnyű, szinte légies: 25-40dkg fonal elég egy komplett ruhához, vagy pulcsihoz (mintától, és mérettől függően), amelyekben bátran eltöltheted a tavaszi estéket akár a szabadban is, nem fogsz megfázni.