Barion Pixel

Írd ide, mit keresel, majd nyomj entert!

Üres Kosár
Újdonságaink:

 

Idén kettőt is fog tojni a Nyuszi: az egyik szerencsés nyertesünknek limitált KnitPro szettet, a másiknak pedig a vásárlásával megegyező értékű ajándékutalványt. A játékban való részvételhez semmi mást nem kell tenned, csak Húsvét hétfő éjfélig bezárólag vásárolni valamit a Fonaldesign.hu webáruházban, vagy a váci Tűsarok üzletben.

Sokan azért választanak műszálas fonalat, mert félnek, hogy a drága gyapjúholmi tönkremegy a mosásban. Ez igaz a 40 évvel ezelőtt gyártott fonalakra, de a gyártástechnológia annyit fejlődött azóta, hogy ma már nyugodtan dönthetünk a gyapjú ruházat mellett. Van néhány szempont, amire érdemes odafigyelni, és ezek betartásával megőrizhetjük a gyapjú holmik formáját, színét, és hosszú ideig örömmel viselhetjük őket.

A kemény fagyok megszűntével a kényelmesebb, vékonyabb holmiké lesz a főszerep, mindamellett tavasszal komoly hőmérséklet-változások léphetnek fel, akár néhány órán belül is megváltozhat az időjárás. Jellemzően esős, párás környezetre kell készülni, ahol fontos szerepe van ruházatunk minőségének. A textilipari fejlesztések az utóbbi években a viselési komfortot helyezték előtérbe, a vásárlók pedig előnyben részesítik a finom, természetes alapanyagból készült fonalakat.

Jelen írásunkban a 2021 évi legújabb trendeknek megfelelő tavaszi (és őszi) fonalakból mutatunk be néhányat

mit-viseljunk-telen

Kevésbé szerencsés embertársaink, mondjuk a skótok, pláne a svédek szokták mondani, hogy nincs rossz időjárás, csak rossz öltözék. Bármilyen alapanyagból készült ruha képes melegíteni az embert SZÁRAZ hidegben. Empirikus úton szerzett tapasztalataim szerint mifelénk az ősz nem ilyen, hanem NEDVES hideget jelent. A szokásos esős, szürke, latyakos télről nem is beszélve.

Minden párkapcsolatban elhangzott már az alábbi párbeszéd:

- Mi a baj drágám?

- Semmi.

És minden nő tudja ezt az utóbbi „Semmit” úgy mondani, hogy a párja azonnal megérti: vagy a végére jár a dolognak, vagy mehet egy hétig a kanapéra kempingezni.

Amit a pamutfonalakról tudni érdemes (tavaszi jótanácsok kézimunkázóknak) I. rész

Itt a tavasz, csiripelnek a madarak, eltesszük a gyapjú- és akril holmit, hiszen jön a pamutfonalak ideje. Azonban nem mindegy, mit mire használunk. Népszerű, kiváló minőségű pamutfonalakat találunk figurák horgolásához, azonban az ezekből készített felsőruházat hasonló lesz a lovagi páncélhoz. Eddig a kevert szálas fonalak jelentették az egyetlen megoldást, most azonban új kategória jelent meg a piacon.

Bármilyen kötött holmi elkészítésénél a legfontosabb szempont az anyagválasztás. Lehetünk profi kézimunkázók, lehet nagyon jó tervünk, a végeredmény jelentős részben mégis a felhasznált fonal anyagától, minőségétől függ.

Nanotechnológiás fonal?

A Hannah fonal alapanyaga 100%-ban fenntartható, vegyszer használatát és az öntözést mellőző Eucalyptus ültetvényekről származik. Az Eucalyptusból forradalmian új technológiával kinyert nanométeres átmérőjű cellulóz szálak másfélszer vékonyabbak, mint a legfinomabb selyemszál.

Melyik az igazán költséges hobby? A párunk hobbija, természetesen. Naponta új és új, méregdrága, de természetesen nélkülözhetetlen barkácseszközök, horgászcuccok, autós és egyéb kütyük látnak napvilágot, amelyek nélkül elképzelhetetlen egy csavar behajtása, vagy a méretes ponty terítékre hozása. A kézimunka persze nem ilyen…


Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg.
A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank
felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013