Skip to main content

Termékek

 


Iratkozzon fel hírlevelünke

Nanotechnológiás fonal?

A Hannah fonal alapanyaga 100%-ban fenntartható, vegyszer használatát és az öntözést mellőző Eucalyptus ültetvényekről származik. Az Eucalyptusból forradalmian új technológiával kinyert nanométeres átmérőjű cellulóz szálak másfélszer vékonyabbak, mint a legfinomabb selyemszál.

Az így nyert anyagot Lyocellnek hívják, amely a tudomány mai állása szerint a létező legjobb viselési, és használati tulajdonságokkal rendelkezik.

Eddig a hivatalos bevezető. Ha engem kérdeztek, ez a fonal azért jó, mert úgy csillog, olyan a tapintása, a súlya, mint a legfinomabb selyemé. Viszont a töredékébe kerül. Mindent, amit valódi selyemből készítenél, de nem tetted az ára miatt, most elkezdheted. Van néhány dolog, amit még fel kell itt sorolni, mert ez tényleg valami elképesztő.

Ahogy olvastam, úgy nyúlt az arcom, figyelj:

  • A nanotechnológia alkalmazásának köszönhetően a Lyocell vízmegkötő- és leadó képessége 50%-kal jobb, mint a legjobb pamut alapanyagoké. A Lyocellből készült ruházat egyfajta védőburokként viselkedik, az izzadtságot felszívja, és a felszínre vezeti, ahol elpárologtatja, ezáltal segíti a hőszabályozást.
  • Antibakteriális. A rossz szagokat előidéző baktériumok nem tudnak fejlődni a felületén, a Lyocell ruházat szagmentes marad, ezáltal sokkal többször lehet viselni / kevesebbszer kell mosni, mint a pamut anyagot. Ez a tulajdonsága megnöveli a ruházat élettartamát, valamint csökkenti a víz- és energiafelhasználást. Tudományosan megalapozott vizsgálatok igazolják, hogy azonos körülmények között viselve, még a műszálas anyagból készült ruházaton is több ezerszer annyi baktérium található, mint a Lyocellből készült termékeken.
  • A nanométeres szálfinomság miatt nincs bőrirritáció. A Lyocell tapintása a selyeméhez hasonló, sokkal puhább, kellemesebb viselési komfortot nyújt, mint a pamut, vagy a gyapjú, a műszálról nem is beszélve.
  • Hypoallergén és antisztatikus tulajdonságai, valamint a fentebb említett előnyei miatt kifejezetten ajánlott mindenféle ruházati termék, valamint a lakásban használatos textíliák, pl. ágynemű, takaró, fürdőszobaszőnyeg, stb. készítésére. Érzékeny bőrűek, allergiások is hordhatják.
  • A pamut holmikkal ellentétben a Lyocell mérettartó, és enyhén rugalmas.
  • A Lyocell gyártása során semmilyen vegyi anyag nem marad a fonalon, és nem kerül a környezetbe, így 100%-ban környezetbarát.

Na, mit mondtam? Gyakorlatilag mindent elkészíthetsz belőle, az ára megengedi, hogy akár takarót is, a minősége, fénye, különlegessége, viselési tulajdonságai pedig lehetővé teszik, hogy alkalmi ruhadaraboktól a minden nap viselt cuccokig bármivel sikered legyen.

A teljes gyári színválasztékot itt találod: Borgo de Pazzi Hannah